miercuri, 11 ianuarie 2012

Cartea vs. filmul

In aceasta rubrica va voi prezenta filme care au fost facute dupa o carte sau o serie de carti.



Incepem cu 3 filme care sunt cel putin la fel de populare ca si cartile dupa care au fost facute, daca nu mai mult.


  • The Vampire diaries, al carui prim sezon a fost adaptat dupa "Jurnalele vampirilor" de L.S. Smith.
  


Am spus primul sezon, pentru ca de la sezonul 2, actiunea din film si cea din carte merg pe drumuri diferite.


Diferente intre carte si film sunt inca de la inceput, cea mai mare dintre ele fiind caracterul Elenei. Elena cea din film este mai modesta, mai sincera si mai altruista decat cea din carte. Atat actiunea filmului cat si cea a cartilor devine din ce in ce mai complexa, cu mai multe enigme si situatii limita, insa cea a filmului este, nu stiu daca pot sa spun mai credibila decat cea a cartii, dat fiind ca vorbim de vampiri si alte fiinte supranaturale, dar in orice caz, mai verosimila.


  • Tot de la producatorii The vampire diaries si avad la baza tot o serie scrisa de L.J. Smith: The secret circle
 

N-as putea sa va spun cum este actiunea din carte fata de cea din film, deoarece nu am citit cartile inca. Sunt si ele pe lista mea, dar mai pe la coada.
Insa pot sa va spun ca filmul e foarte bun, dupa parerea mea, are o distributie buna, intriga si mistere din plin, in combinatie cu complicatii amoroase si probleme adolescentine.
Pe scurt: Cassie se muta in  Chance Harbor sa locuiasca impreuna cu bunica ei, dupa ce mama ei moare. Aici ii cunoaste pe Adam, Diana,Nick,Melisa si Faye, care sunt vrajitori. Dar si Cassie insasi este vrajitoare, lucru pe care il afla de la noii ei prieteni, dar si dintr-o scrisoare lasata de mama sa. Si sa fii vrajitor nu e usor, mai ales cand in oras exista atat oameni care vor sa te eploateze cat si niste vanatori de vrajitori pusi pe fapte rele.

  • Serialul cu numarul 3 al acestei postari este "Pretty little liars", care are la baza romanele scrise de Sara Shepard.
 

Atat cartile, cat si serialul, urmaresc viata a 4 adolescente care sunt terorizate de cineva care se pare ca le stie toate secretele, cineva care pare a fi prietena lor cea mai buna, Allison, cu exceptia ca...Allison e moarta.
Aria, Spencer, Emily si Hannah se unesc din nou, dupa ce moartea lui Allison le separase, pentru a incerca sa afle cine este in spatele amenintarilor pe care ele le primesc.
Serialul este foarte palpitant, complex si bine structurat.


Astept propunerile voastre in legatura cu ce filme(nu neaparat seriale) care au la baza carti cunoasteti sau despre care ati vrea sa vorbesc in posturile urmatoare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

in aceste trei cazuri nu ma pot hotari, cartea si filmele/serialele sunt la fel de bune.:x

Sara spunea...

Imi place TVD si Pretty little liars si cartile sunt bune. The secret circle nu am vazut dar sigur o sa ma uit.