miercuri, 22 februarie 2012

Puterea celor sase

In cel de-al doilea volum al seriei, John si ceilalti cinci lorici isi continua lupta pentru supravietuire, in timp ce mogadorienii ii vaneaza tot mai aprig.
Romanul ne prezinta doua perspective, ilustrand aventurile lui John, care a fugit din Ohio impreuna cu Sam, Sase si Bernie Kosar, in paralel cu povestea Marinei, care este numarul Sapte.
Ma numesc Marina, de la mare, dar nu mi s-a spus astfel decat  foarte tarziu. La inceput eram cunoscuta pur si simplu drept Sapte, una dintre cei noua garzi supravietuitori de pe planeta Lorien, a carei soarta se afla, si inca se mai afla, mainile noastre. A acelora dintre noi care nu s-au pierdut. Care mai sunt inca in viata.

Citind scrisoarea lasata de Henri, John afla ca tatal lui Sam este unul dintre pamantenii care i-au ajutat pe lorici sa se adapteze pe Terra.El a construit un tunel secret unde a ascuns multe informatii care le sunt folositoare. Singura problema este ca tunelul este in Ohio, langa vechea casa a lui Sam, acolo unde ii asteapta atat mogadorienii cat si FBI-ul, care ii crede teroristi.


Marina realizeaza ca si-a pierdut cepanul, pe Adelina, pentru ca aceasta refuza sa o mai ajute, crezand ca nu mai au nicio sansa impotriva mogadorienilor. Si cand ei o gasesc, Marina realizeaza ca nu e totusi singura.
-Marina, de la mare.(...)Singurele limite ale zilei de maine sunt dubiile din ziua de azi.
In primul volum, John are o o viziune cu ziua in care a fost atacat Lorienul si vede ca dupa plecarea lor, o a doua racheta lorica a decolat spre Pamant, incarcata in mare parte cu chimaere, animale care isi pot schimba forma, dar care avea la bord si un bebelus.In volumul doi vom afla cine erau ei si daca au reusit sa ajunga pe Terra.

Alex Pettyfer is John Smith aka Number FourIn timp ce garzii devin din ce in ce mai puternici, datorita Mostenirilor, conducatorul mogadorienilor,Setrakus Ra, decide sa vina personal pe Pamant pentru a pune capat razboiului si vietilor celor sase lorici ramasi.
-(...)Trebuie sa-i adunam mai intai pe ceilalti.

Sase o porneste pe urmele lui.
-Asta suna bine, dar n-am idee unde sunt.
-Stiu eu, spune Crayton.(...)Daca Setrakus Ra crede c-o sa fie simplu, o sa aibe parte de cu totul altceva.


Concluzie: superba cartea, plina de actiune si suspans, dar nu lipsesc nici problemele tipic adolescentine, nici umorul. Cumva, scriitorii (da, sunt doi, am aflat si eu) au reusit sa faca cel de-al doilea volum chiar mai bun decat primul.
Rang:*****
5/5

Un comentariu:

Francinne spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.