joi, 26 aprilie 2012

Tristeti de sucub

Image and video hosting by TinyPicAm primit cartea 'Tristeti de sucub' de la Libraria online Libris, careia ii multumesc foarte mult pe aceasta cale.
Georgina este un sucub, o creatura a intunericului care se hraneste cu energia oamenilor. Un singur sarut de-al ei poate lua ani din viata sau poate chiar sa omoare un muritor.
Dar cu toate ca este de partea raului, ea nu este un sucub obisnuit, ci unul care incearca sa isi faureasca o viata cat mai apropiata de una umana si atunci cand are nevoie sa atace pentru a-si lua portia de energie, isi alege victime oameni rai sau doar imorali, care, desi ii ofera foarte putina energie, nu sufera de pe urma ei cum ar suferi tipii de treaba.
Desi nu se alege cu mare lucru de pe urma lor, Georgina prefera scursurile societatii, pentru ca nu ii place sa faca rau oamenilor.
Image and video hosting by TinyPicA fost si ea om in urma cu multe secole, dar o greseala teribila a facut-o sa isi vanda sufletul diavolului- la propriu, ca sa ii poata salva pe cei dragi de consecintele faptelor ei.


-Eu nu înţeleg cum de sunt îngeri de fapt tipii ãştia. “Fiii lui Dumnezeu” pare un termen generic pentru oameni.Ȋn fond, nu se presupune cã suntem cu toţii fiii lui Dumnezeu?
-Cu excepţia celor de faţã, desigur, a strigat Hugh din living, dupã care a eclamat: Iisus Hristoase! De unde ai luat biblioteca asta? De la Hiroshima?

Acum, ea isi imparte viata de nemuritoare cu fatada de muritoare care lucreaza intr-o librarie si totul merge atat de bine pe cat se poate. 
Dar lucrurile incep sa o ia razna atunci cand cineva incepe sa omoare nemuritorii, vampiri, ingeri si demoni, deopotriva si pare ca insasi viata ei este pusa in pericol.

-Hugh, ţii-am dat cheia aia pentru situaţii de urgenţã…
-Şi faptul cã un vampir a fost omorât nu e o urgenţã?
-Vorbesc serios. E destul de nasol cã Jerome şi Carter pot sã se teleporteze aici, fãrã sã mai hotãrãşti tu sã le deschizi uşa mea lui Dumnezeu şi tuturor sfinţilor.
-Nu cred cã Dumnezeu a fost invitat în noaptea asta.

Pe langa asta, Georgina cunoaste doi tipi buni care o fac sa ii fie foarte greu sa isi respecte propriile reguli: nu iti da intalniri, evita tipii de treaba.
Seth este scriitorul ei preferat, care a venit sa scrie in cafeneaua librariei unde ea lucreaza. Desi e introvertit, Georgina vede in el, in afara de un idol, un barbat fascinant.

- Miroase a cafea?
- Îhi. Vrei?
- Normală?
- Îhi.
S-a dus spre ibric, a turnat într-o cană cafea aburindă (…)
-Credeam că nu bei chestii din astea.
-Nu beau. Ţin doar la îndemână în cazul în care se trezesc în patul meu femei turbate după cafeină.
-Se întâmplă des? 

Apoi, mai este sarmantul Roman, care e atragator si foarte incapatanat. Nu se da batut cand Georgina il refuza iar si iar, iar ei ii e din ce in ce mai greu sa o faca.

-Asta înseamnã cã putem ieşi împreunã vreodatã?
-Nu. Mersi pentru ajutorul din noaptea asta, dar eu nu mã duc la întâlniri,
-Atunci nu o mai privi ca pe o întâlnire, ci ca pe o…contopire a minţilor.
Felul în care m-a privit sugera cã voia sã se contopeascã cu ceva mai mult decât mintea mea.
Georgina este o eroina atipica. La inceput e ciudat sa citesti naratiunea din perspectiva unui personaj negativ, apoi incepi sa iti dai seama cum gandeste si ca defapt nu e un personaj negativ, ci unul care se opune felului de a fi si incearca sa aduca putina bunatate in intunericul la care a fost osandita.
Concluzie:O carte frumoasa, plina de actiune si suspans si atat de amuzanta incat am ras in hohote.
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: