sâmbătă, 23 iunie 2012

Nopti de sucub

La sfarsitul volumului unu, Seth a aflat ca Georgina este un sucub, iar Jerome vroia sa ii stearga memoria, insa Georgina nu putea sa accepte acest lucru, asa ca a facut o intelegere cu Jerome: daca ea isi va indeplini cu adevarat slujba de sucub, de slujitor al Raului, alegandu-si drept victime tipi buni, pe care sa-i corupa sa pacatuiasca, Jerome ii va lasa amintirile lui Seth, cu conditia ca acesta sa fie discret.
Aceasta intelegere a costat-o mult pe Georgina, pentru ca modul ei de viata, alegerea ei de a lua energia doar de la tipii rai, era un fel de supapa a ei care o ajuta sa aibe o parere mai buna despre propria persoana, caci, cu toate ca isi vanduse sufletul Diavolului cu secole in urma, ea nu vroia sa faca rau.
Acum, e obligata sa traiasca in propria culpabilitate, si toate astea numai pentru Seth, pentru Seth, frumosul scriitor indragostit de ea, pentru Seth, la care la care ea tine foarte mult si de care e atrasa, pentru Seth pe care aproape ca nu il poate atinge.
Nu il poate saruta, caci absorbtia sucubica de energie porneste, secatuindu-l, furandu-i ani din viata.


-Ȋmi pare rãu, am spus, m-am ridicat în fund şi mi-am sprijinit faţa în palme.(…)Nu pute.A…a început.
-Doar pentru cã ne sãrutãm.
Era o afirmaţie, rostitã cu glas aspru, de dorinţã, de somn…şi de regret.

Si iat-o pe Georgina, un sucub care poate avea orice barbat isi doreste, cu exceptia celui pe celui de care e indragostita.
Si ca lucrurile sa se complice, apare in peisaj Bastien, un incubus bun prieten cu Georgina, care a venit in oras si e pus pe fapte mari: vrea sa o seduca si sa o faca sa pice in disgratie pe o figura celebra, Dana, o femeie cu orizonturi limitate, care blameaza orice nu poate intelege, de la hainele mulate pana la orientarile sexuale, si face asta televizat, criticand fetele necasatorite care raman insarcinate si organizand mitinguri impotriva casatoriei dintre homosexuali.
O astfel de femeie, care pare o sfanta, trebuie aduca Bastien in patul sau, lucru care pare imposibil, astfel el ii cere ajutorul Georginei, care avea si asa o gramada pe cap.

-Ȋnţelegi cum merge treaba?La un moment dat o sã facem de exemplu o prãjiturã, iar eu îi zic “O, Dana, ai glazurã de ciocolatã pe obraz!”, iar ea zice “Vrei sã mi-o ştergi tu?” Iar eu mã execut, numai cã am sã i-o şterg cu limba..
-Gata, opreşte-te. M-am prins. Chiar nu vreau sã aud cum vã rostogoliţi în aluat de prãjituri.

Colac peste pupaza, Doug, colegul si amicul Georginei incepe sa se poarte ciudat, iar Seth il banuieste de consum de droguri, iar cand Georgina incepe sa investigheze asa-zisul dealer, descopera cu mult mai mult, ceva incredibil chiar si pentru un  nemuritor.
Mintea îmi mergea încet, probabil cã numai 5% din ea era aici, la librãrie. Restul încerca sã punã un pic de ordine în dezastrul care purta numele de “viaţa mea”.

Concluzie: Desi ceva mai slaba decat primul volum, Nopti de sucub ramane o carte frumoasa. Georgina e un personaj ironic si plin de viata pe care nu ai cum sa nu il indragesti.
Rang: ****
4/5

Niciun comentariu: