luni, 6 august 2012

Vampirii din Morganville2-Balul fetelor moarte

Se pare ca probleme nu se termina niciodata in Casa de Sticla.
In volumul doi, tatal lui Shane se intoarce in Morganville hotarat sa omoare cat mai multi vampiri, pentru a razbuna moartea sotiei si pe cea a fetei lui.
Iar pentru Shane, care abia a reusit sa obtina un dram de protectie, asta e cel mai periculos lucru, mai ales ca tatal sau ii solicita ajutorul. Solicita in sensul ca nu il roaga, ci aproape il obliga.
Cu toate ca asta ii pune viata in pericol, Shane nu vrea sa se intoarca impotriva tatalui sau, singura ruda in viata, asa ca ii devine complice, mai mult fara, decat cu stirea prietenilor sai, Michael, Eve si Claire.

-Prietenii îţi aduc moartea, în Morganville.
-Nu, îl contrazise Eve, aşezându-i o mânã palidã pe genunchi. Shane, dragule, în Morganville, prietenii sunt singurii care te menţin în viaţã.

Claire se vede pusa la mijloc. Nu poate sa le ascunda vampirilor planurile tatalui lui Shane, pentru ca daca acestia ar afla, ar organiza o cina in care ei patru ar fi felurile principale.
De pe alta parte, tatal lui Shane e un tip periculos. Daca ar putea trece peste frica pe care i-o inspira, Claire nu il poate da in gat vampirilor (ce joc de cuvinte am facut, si nici nu am intentionat) pentru ca asta l-ar distruge pe Shane, care tine la tatal lui, asa cum este el.
Da, asta zic si eu, o dilema.
Insa lucrurile devin cu adevarat complicate atunci cand Shane este invinuit de moartea vampirului Brandon. Iar Michael nu poate iesi din casa. Eve aproape ca isi iese din minti, iar Claire se trezeste singura, ea impotriva intregii lumi, sau mai bine zis impotriva unei comunitati de vampiri.
Pentru a putea da o mana de ajutor, Michael face o alegere cruciala, care o sa il coste tot restul vietii sale.


Concluzie: Parca putin mai slab decat primul, dar nu semnificativ. La fel de captivant, o balanta la fel de echilibrata intre actiune si sentimente, intre drama si amuzament.

-Am mai discutat asta, zise. Poţi sã fii tu mortal de sexy, iar prin asta înţeleg cu adevãrat sexy şi cu adevãrat mort, dar nu-mi spui mie ce sã fac şi ce nu.Ne-am înţeles? Şi fãa chestii din alea cu spãlatul creierului. (…)
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: