vineri, 17 august 2012

Vampirii din Morganville4: Banchetul nebunilor


Lucrurile devin si mai ciudate in Morganville, odata cu aparitia unui oaspete misterios: domnul Bishop, tatal Ameiei, un vampir malefic, fara scrupule, care nu este de acord si nu se supune regulilor din Morganville.
Dar el nu este singurul nou-venit in Morganville: parintii lui Claire s-au mutat intr-una dintre casele Fondatoarei. In curand, nu vor mai fi nestiutori. In curand, vor afla in ce primejdie traieste fiica lor in fiecare zi.
Si ca totul sa fie si mai periculos, Bishop, care este extrem de puternic, mult mai puternic decat Amelie, se pare ca i-a luat in vizor. Si vrea sa distruga Morganville. Cu orice pret.
Viata in Morganville era si asa periculoasa, mai ales dupa apusul soarelui, dar acum, de cand cu Bishop, tot ce era inainte pare, prin comparatie, o minunata pace fericita.
Bishop o obliga pe Amelie sa ii organizeze un banchet de bun-venit, in cadrul caruia toti vampirii din Morganville sa ii jure credinta.Claire este rugata, obligata, amenintata sa stea acasa. Credeti ca o va face?

Rareori puteai sã o vezi pe Amelie fãrã mãcar unul din ei. De data aceasta erau doi la numãr, pândind din unghere.Unul din ei o salutã pe Claire cu o înclinare a capului. Aha. Ajunsese la saluturi cu bodyguarzii cei înfricoşãtori. Grozav. Chiar era în ascensiune pe scara socialã din Morganville.

Si pentru ca haosul creat de Bishop nu era suficient, o vampirita din clanul lui Bishop il vrea pe Shane si incearca sa isi foloseasca farmecele asupra lui.
-Ei îți pătrund în minte, cei cu adevărat puternici. Pot să te facă... să simți anumite lucruri. Să-ți dorești lucruri pe care de fapt nu le vrei. Să faci lucruri pe care nu le-ai face niciodată. Cei mai mulți nu se obosesc cu așa ceva, dar ceilalți... sunt cei mai răi.
Claire gaseste alaturi de un doctor un alt antidot pentru Myrin, care se afla acum in inchisoarea subterana a vampirilor, dar daca acesta il va vindeca sau ii va face si mai mult rau...ramane de vazut.
Concluzie: frumos scris si cu multa actiune, volumul cu numarul patru al seriei se ridica la nivelul celor dinainte.
Ceva ce nu (prea) imi place:  relatia lui Claire cu Shane, care nici nu avanseaza, nici nu se rupe. Mi-ar fi placut sa o vad pe Claire mai suparata, geloasa, actionand cumva cand apare Ysandre.
Ceva ce imi place: relatia lui Claire cu Amelie: cu toate ca femeia vampir este amenintatoare si in majoritatea timpului nu exprima niciun sentiment, nicio traire, de parca ar fi o papusa de ceara, e un fel de legatura intre ele, de parca Amelie s-ar vedea pe sine in Claire, pe vremea cand era tanara...si umana.
E foarte interesanta aceasta relatie a lor, pentru ca niciodata nu stii la ce sa te astepti, cum va decurge urmatoarea intrevedere.
Si bineinteles, umorul cu care ne-am obisnuit.

-Il omor, zise Eve, sau cel puţin aşa ceva se înţelese prin filtrul pernei.Ii înfing ţepuşa drept în inimã, îi bag usturoi în fund şi…şi..
-Si mai ce?
Michael apãruse în prag.(…)
-Când ai ajuns acasã?îl luã la rost Claire.
-Din câte se pare, tocmai la timp cât sã-mi aud desfaşurãtorul morţii. Imi place mai ales parte cu usturoiul în fund. E ceva…deosebit.
Rang:****
4/5

Niciun comentariu: