marți, 11 septembrie 2012

Eu si soacra'mea- Recenzie

Image and video hosting by TinyPicEu si soacra-mea nu e doar o povestioara despre relatia soacra-nora, ci este povestea de viata a lui Ellie, care ne spune cum l-a cunoscut pe Dan, barbatul cu care s-a casatorit, cum a fost viata ei inainte de asta, cum a venit pe lume Tom, primul lor fiu si cum s-a schimbat viata ei dupa asta.

E o poveste despre iubire, despre familie, despre prietenie adevarata si tradari, care ne demonstreaza ca iubirea nu este suficienta intr-o relatie; trebuie sa mai existe intelegere, prietenie, rabdare si compromis.
Problema dintre Ellie si Linda, soacra ei, nu este aceea ca Linda nu ar considera-o potrivita pentru Dan, ci faptul ca oarecum a adoptat-o precum fiica ei si o sufoca. 
Linda greseste foarte mult, dar si Ellie face multe greseli. Intr-un fel, ii inteleg punctul de vedere al lui Dan, care nu se baga. Probabil ca si pe mine m-ar enerva indiferenta lui, daca as fi in locul lui Ellie, dar pana la urma e vorba de cele mai importante femei din viata lui: mama si sotia sa, si nu stie cum sa intervina intre ele fara ca una sau cealalta sa nu se simta nedreptatita.

Ellie isi doreste ca Linda sa devina pentru ea ca si mama pe care nu a avut-o niciodata, si totusi nu stie cum sa ii faca loc in viata ei. Ea greseste, din punctul meu de vedere, pentru ca nu traseaza niste limite clare de la inceput. Nu o obliga nimeni sa aibe o relatie de mama-fiica cu soacra ei, dar ar trebui sa ii dea de inteles asta.
Apoi, pentru ca nu are curaj sa spuna nimic, frustrarile se strang si Ellie exagereaza cu multe chestii: spre exemplu, abia daca o lasa pe Linda sa il atinga pe Tom, ca sa nu mai zic sa il tina in brate. Stiu ca Tom este fiul ei, dar este, deasemena, si nepotul Lindei, iar Ellie nu are niciun drept sa ii refuze asta.
In fine, fiecare personaj are cate o greseala majora in cartea asta, dar in final fiecare invata cate ceva, si asta e cel mai important.
Concluzie: Nu e genul de carte la care ma asteptam. Credeam ca voi gasi o povestioara amuzanta si intriganta despre o soacra nebuna, acra si nesuferita, dar am dat peste o poveste de viata profunda, frumoasa si din care am avut ce invata.

O recomand tuturor fetelor si femeilor, nu neaparat pentru ca se vorbeste despre relatia soacra-nora, ci pentru ca e o poveste de viata ce merita citita.
Rang:***
3/5

p.s.: M-a amuzat cand am vazut denumirea originala a cartii: The other woman

Un comentariu:

Claudia spunea...

Super recenzie.Cartea pare foarte interesanta.