joi, 22 noiembrie 2012

Se naste o legenda: Ducesa Anne


Articol scris in cadrul concursului SuperBlog 2012
Sursa foto: luxurygifts.ro
Sursa de informare: wikipedia.org

A fost odatã o ducesã care a fost educată în mănăstirea carmelitelor din Rue Saint-Jacques din Paris. Copilãria ei a fost tristã şi chinuitã, pãrinţii sãi aflȃndu-se în închisoarea de la Castelul Vincennes unde au fost aruncați pentru opoziția față de mareșalul d'Ancre. Nici tinereţea sa nu a fost mai liniştitã, fiind zguduitã de executarea lui Henri de Montmorency, singurul frate al mamei sale.
Prinsã ȋntr-o cãsãtorie din interes, nu credea cã dragostea adevãratã sau fericirea existã, sau dacã existã, se gȃndea ea uneori, ȋn nopţile de durere şi singurãtate, sigur nu este fãcutã pentru mine.

Cercei din argint 925 decorati cu cristale cubic zirconia si perleȊntr-o zi, plimbȃndu-se prin Grãdinile Luxembourg, ȋn timp ce se gȃndea la destinul sãu care i-a adus numai suferinţã, a zãrit un bãrbat care stãtea aproape şi privea cerul, gȃnditor. Cȃnd el şi-a ȋntors privirea spre ea, a ştiut cã se va simţi legatã pe vecie de acel bãrbat misterios.
S-a ȋntors şi a doua zi, şi ȋn fecare zi. El era mereu acolo. Nu vorbeau niciodatã, dar o privea, topind-o şi ȋnrobind-o cu privirea lui. Zi dupã zi, el o aştepta acolo, fãrã cuvinte, dar cu aceeaşi emoţie ȋn privire.

Ȋntr-o zi, ducesa a pornit ȋn plimbarea ei prin Grãdinã, dar nu l-a mai gãsit pe bãrbatul misterios acolo. Ȋn schimb, fratele ei o aştepta, furios. Nimeni nu ştie exact ce şi-au spus, ȋnsã un lucru e sigur: fratele ducesei aflase de dragostea sa platonicã şi ȋl fãcuse dispãrut pentru totdeauna pe bãrbatul inimii sale.

Rãpusã de durere, ducesa a cãzut ȋn genunchi şi a ȋnceput sã plȃngã. Toatã durerea pe care o strȃnsese ȋn ea de-a lungul anilor, toatã dragostea şi ȋnţelegerea care ȋi fuseserã refuzate, toatã furia şi dezamãgirea s-au ȋntrupat ȋn lacrimile ei.
Iar cȃnd au atins pãmȃntul, lacriminile s-au rostogolit şi s-au transformat ȋn perle.
Nimeni nu ştie ce s-a ȋntȃmplat cu ducesa. Unii spun cã şi-a ȋntors faţa spre religie, sperȃnd ca drumul spre Dumnezeu sã ȋi aducã pacea sufleteascã doritã. Alţii spun cã şi-a omorȃt fratele, apoi s-a sinucis.

Indiferent ce s-a ȋntȃmplat cu ea, a lãsat ȋn urmã douã perle, acea exprimate a unei dureri greu de imaginat, care a corrupt un suflet, l-a ȋntinat şi l-a spart ȋn mii se bucãţele.
Orice femeie primeşte cadou o bijuterie cu perle, ar trebui sã se opreascã o clipã pentru a se gȃndi la durerea ducesei care le-a creat şi la cȃt de norocoasã este ea ȋn comparaţie cu ducesa Anne.

Niciun comentariu: