marți, 9 iulie 2013

Recenzie: Ultima vrajitoare din Transilvania#2- Mathias



Am asteptat cartea asta un an. Mi-am facut o mie de scenarii despre ce se va intampla, am intrat constant sa verific cand o sa apara. Ieri am ajuns in posesia ei si am devorat-o in cateva ore.

Inceputul m-a dezamagit putin. Ma asteptam ca actiunea sa se continue de unde a ramas. Ultima scena cu Alexandra din primul volum este cand ea si Razvan sunt prinsi de sateni, care au aflat despre relatia lor si vor sa ii ucida, la fel ca pe Aneke.

Volumul doi ne-o prezinta pe Alexandra in Bucuresti, la cateva luni dupa ce a reusit sa fuga, ca prin minune din V. si de furia satenilor. Multe lucruri s-au schimbat din vara: parintii ei s-au despartit, Razvan e tot mai rece, ea este torturata de amintirile din V., iar mama ei, Dora, organizeaza o cina pentru a-l prezenta pe noul ei iubit: Matei, un tanar (foarte tanar, mult prea tanar) atragator si misterios, care este nimeni altul decat Mathias.

Chiar si atunci cand Alexandra vrea sa fuga de amintirile verii, se pare ca amintirile o urmaresc, pentru ca nu doar Mathias a venit dupa ea in Bucuresti, ci si Lorena si Nori. Iar intr-o noapte plina de fum si alcool din Private Hell, o tanara ireal de frumoasa si cu parul lung si rosu se apropie de Alexandra...

De aproape, frumuseţea ei are ceva insuportabil. E mult prea perfecta şi ai senzaţia cã, dacã o priveşti prea mult, ochii vor începe sã te doarã. Are pielea prea alba, buzele prea roşii, ochii prea verzi, genele prea întunecate.

Totul e ametitor si se petrece uimitor de repede. Intr-o clipa parca, Alexandra e din nou in V., alaturi de cea mai ciudata si terifianta companie. Daca unele mistere sunt elucidate, apar altele noi. Iar Alexandra este un magnet pentru mistere; si cu cat acestea sunt mai periculoase, cu atat o atrag mai mult.

“Ce este Nori?” am vrut sã o întreb, speriatã, dar cuvintele nu au apucat sã îmi iasã. Bine, partea bunã e cã nici nu era nevoie.

-E mai multe lucruri la un loc. E…altfel. Asta e tot ce conteazã. Când accepţi pe cineva lângã tine şi începi sã te ataşezi de el, trebuie sã îmbrãţişezi tot ce a fost vreodatã fiinţa respectiva şi tot ce va fi ea de acum înainte.Dacã n-o faci, atât el, cât şi tu, veţi suferi. Aştia doi n-au putut sã accepte niciodatã nimic. Mereu au încercat sã schimbe lumea. N-au fost în stare sã înţeleagã cã e frumoasã exact aşa cum este ea.

Finalul mi se pare putin cam greu de inghitit. Adica, ambele volume, cu toate ca sunt fantasy, au o legatura permanenta cu realitatea, te tin conectat cu ea, dar la finalul volumului doi, baba arunca vraji, face si desface blesteme cu mare usurinta, ceea ce face actiunea neverosimila.

M-a emotionat putin finalul, totusi. Acum sunt si mai curioasa ce se va intampla in volumul trei si ultimul din serie.

Concluzie: o carte la fel de buna ca prima, scrisa in acelasi ritm care te tine cu sufletul la gura. Cu siguranta merita citita.

Ah, si citatul meu preferat:
Nemurirea in sine chiar nu e mare lucru.(..) Conteazã doar fiinţa alãturi de care alegi sã ţi-o petreci.

+trailerul primei carti:

"Ultima vrăjitoare din Transilvania" - un roman de Anna Vary - video Trailer from Herg Benet Publishers on Vimeo.

+ un mic preview, aici.

Cartea poate fi comandata de aici.

Si, si, si...

In pregatire, ultimul volum:


Niciun comentariu: