duminică, 18 august 2013

Everyone has a story to tell- part 7



Viața Annei luase o întorsătură neașteptată de când plecase de acasă. Dacă se putea numi casa, ar fi adăugat Anushka. Însă da, locul ăla liniștit în care putea citi în voie, locul ăla unde doamna V îi aducea cate o ceașcă de ceai când nu se simțea prea bine, locul unde nu exista moarte..era casa ei.

Acum lumea părea să se prabușească peste ea și nici doamna V nu era acolo ca să o liniștească. Lumea nu mai avea sens, lucrurile o luaseră razna și nici măcar Anushka nu mai exista în mintea Annei. Totul de când, fosta iubită a lui Marco, Jane, a vrut sa o omoare. De ce ar fi vrut asta? De ce nu putea sa aibe o viață normală? De ce nu putea să scape de tot și să moară chiar ea. Poate lucrurile ar reveni la normal...

Anna stătea ghemuită lângă peretele din cameră și plângea privindu-l pe Daniel ce zăcea nemișcat pe covorul plin de sânge închegat. Dârele de sânge de la bărbatul împușcat de Anna începeau să prindă un miros specific, de nesuportat. Cel a cărui viață fusese furată de Anna, avea în jur de 40, 50 de ani și aparent lucra la acest hotel. Îmbrăcat modest, pantaloni și o cămașă simplă, nu părea că ar avea prea mulți prieteni. Gândul acesta o liniști puțin pe Anna. Poate nu îl caută nimeni prea curând,  își zicea ea în timp ce încerca să îl mute din drum. Slabe șanse. Era mult prea greu.  În final, se prăbuși lângă cele două cadavre.

Trecuseră 3 ore de când Anna stătea așa, cu capul în mâini, tremurand și scotând sunete din ce în mai ciudate. Când telefonul vibră pe parchetul de langă bărbatul mort, Anna nu mișcă. Al treilea apel o făcu totuși să își ridice capul. Rimelul i se prelinsese pe obrajii albi, lacrimile uscate erau lipicioase pe fața ei, iar parul negru care întotdeauna îi cădea îngrijit pe umeri, acum era doar o doar o claie încurcată. 
Întinse mâna spre telefon și  scoase un mic țipăt. Avea degetele pline de  ghemotoace de păr și sânge. În același moment își aduse aminte de durerea din scalpul ei, dupa ce aproape își smulsese tot părul din cap. Tremurand a luat telefonul și a răspuns.

“Anna, Slava Domnului! Esti acolo? Anna, ce se întâmplă? Pleaca de acolo, mă auzi? Pleacă cât poți de repede! o îndemna Marco de la celalalt capăt al firului.

Fără să se dezmeticească prea mult, Anna se ridica în picioare. Închise însă telefonul privind stupefiată camera hotelului. Aceasta nu arată la fel cum era acum 3 ore când se prabușise suspinand. Peretii erau zgâriați, tapetul fiind și el smuls cu cel mai mare dispreț față ornamentele în stil Victorian ce încercau să imite,  draperiile  erau trase, mica veioză de pe noptieră era spartă la picioarele ei, ceea ce îi provocase mici zgârieturi,  cearceaful era murdar de sânge și rupt iar perna arată ca după o bataie zdravană cu perne… 
Însă nu era așa. Anna aproape înnebunise și nici măcar ea nu își amintea ce facuse.

-         Dora
  

Pentru a citi tot ce s-a scris pana acum in cadrul proiectului, click aici.

Niciun comentariu: