miercuri, 6 iunie 2012

"Naluca si Naucul" de Stacey Kade


Ei, asta e ceea ce numesc eu o carte buna. Nu "Uneori, sub clar de luna", nu "Cele 9 vieti ale lui Chloe King", nu "Clubul V", nu Danielle Steel, nu Nora Roberts.
Nu, niciuna dintre cartile mentionate mai sus nu se aseamana cu "Naluca si Naucul". Aceasta este intr-adevar o carte fantasy reusita. O carte care te atrage in jocul ei, o carte ce nu o poti lasa din mana. Asta e si motivul pentru care am citit-o in numai cateva ore.
Naluca, Alona Dare, este o adolescenta care moare intr-un mod ironic pentru statutul ei – blonda, sefa a majoretelor – calcata de autobuzul scolii plin cu tocilari.
Sa existe soarta mai oribila?
Primele zile ale existentei sale ca spirit o fac sa realizeze ca toti prietenii ei erau niste adevarati prefacuti, care stateau in umbra ei doar datorita egolului sau ce macina si distrugea totul in cale – chiar prietena ei cea mai buna se cupleaza cu iubitul Alonei la doar cateva zile de la moartea ei.
Intre timp, ea gaseste o singura persoana ce o poate ajuta, Will Killian, la prima vedere un ratat si un fraier TOTAL, un ciudat care pare sa aiba accese de nebunie in orice moment al zilei.
Dar cum ar putea sa n-aiba, cand blestemul lui este acela de a vedea stafii? Singura scapare a lui Will sta in playerul sau, deoarece muzica ii distrage atentia de la strigatele enervante de ajutor ale fantomelor.
Cu toate astea, chiar si el este atras de Alona. Mai mult intru moarte, pentru ca ea, vazand ca Will e singurul ce o vede, incearca sa-l faca sa o ajute cu orice pret sa gaseasca lumina, adica sa treaca o data pentru totdeauna in nefiinta.
Si de aici o serie de evenimente care te tin cu sufletul la gura, care te enerveaza si totusi te atrag si, mai ales, o noua idila intre...o fantoma si un om.
Nu am mai citit demult o carte fantasy ca aceasta. Scrisa intr-un mod care atrage cititorul [deoarece sunt si alte carti cu subiecte bune, dar scrise putin cam...plicitisitor], scrisa in asa fel incat sa o citesti pana la capat, cartea urca in topul preferintelor mele.
Se pare ca urmeaza inca doua volume. Abia astept sa apara si in Romania!

Niciun comentariu: