miercuri, 12 septembrie 2012

Book Lovers Challenge- ultima zi + 30 Days writing about books

Spune-ne cum ți s-a părut experiența ”Book Lovers Challenge” , apoi lansează o provocare asemănătoare celor din ea și dă-o mai departe la 5 bloguri. Anunță-i printr-un comentariu.

A fost o experienta foarte interesanta, care ne-a placut mult. Tocmai de aceea, nu am reusit sa lansam o singura provocare in acest gen, ci am creat tot 30, pe care le dam mai departe urmatorilor:

Dar si tuturor celor care ne citesc blogul si au si ei la randul lor blog, cu speranta ca le va placea si vor fi cat mai multi care vor accepta aceasta leapsa/provocare.

Reguli

-pune bannerul pe blog(codul: <a href="http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2012/09/book-lovers-challenge-ultima-zi-30-days.html" target="_blank"><img src="http://i46.tinypic.com/qs09co.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
 -lasa-ne un comentariu prin care sa ne informezi ca ai acceptat leapsa (si cu linkul blogului)
-fa o postare in care sa anunti sa ai primit leapsa, sa postezi regulile si intrebarile si sa spui cui o dai mai departe
-anunta-i printr-un comentariu pe cei carora le-ai dat aceasta leapsa
-noi vom incerca sa facem cate un post in fiecare zi cu cate o intrebare, dar nu e o regula, fiecare posteaza cand poate
-poti sa sari peste o intrebare sau sa faci doua intr-o zi, dar nu mai mult

30 Days writing about books
1.Cu totii avem personaje preferate. Alegeti un personaj feminin dintr-o carte si unul masculin din alta carte care credeti voi ca ar putea crea un cuplu interesant si povestiti-ne de ce s-ar potrivi ei si cum ar fi relatia lor.
2.Alegeti doua personaje din carti diferite care credeti ca ar putea fi cele mai bune prietene si spuneti-ne de ce.
3.Unul dintre parinti vine la tine si te roaga sa ii recomanzi o carte. Care crezi ca i s-ar potrivi si de ce?
4.Ti se ofera sansa de a juca in filmul realizat dupa cartea ta preferata. Pe cine ai interpreta si de ce?
5.Transcrie ultimele randuri dintr-o carte (nu uita sa mentionezi spoiler alert), apoi continua tu povestea, asa cum crezi ca ar continua ea, in cateva randuri.
6.Fa-o o poza cu tine in locul tau preferat pentru citit sau povesteste-ne despre acel loc.
7. Fa o numarare rapida a cartilor din biblioteca. Cate sunt? Si cate dintre ele sunt doar ale tale?Cate dintre ele sunt fantasy?
8. Iti amintesti de punctul 7? Acum numara cartile care au coperte de aceeasi culoare. Care e culoarea predominanta?
9. Exista o carte care v-a schimbat parerea despre un anumit subiect?(familie, scoala, iubire, orice). Daca da, povestiti-ne putin despre ea.
10. Pleci in vacanta pentru trei luni si iti poti lua doar trei carti. Care sunt acelea? De asemenea, precizeaza daca le-ai citit deja si ai vrea sa le recitesti, sau ce asteptari ai de la ele si de ce le-ai ales.
11. Cartile sunt cei mai tacuti si constanti prieteni; sunt cei mai accesibili si intelepti consilieri si cei mai rabdatori profesori. [Charles W. Eliot]. Realizeaza sau cauta pe net o forografie care sa se potriveasca acestui citat si posteaz-o.
12. Gaseste un fragment dintr-o carte care ti se pare ca a fost cam slab, trascrie-l, apoi incearca sa il parodiezi. Posteaza ambele texte.
13. Te afli intr-o situatie fara iesire in care ai neaparat nevoie de bani. Ce iti vinzi: cartile sau hainele?
14. Povesteste-ne despre un serial interesant pe care l-ai vazut si dupa care ar merita scrisa o carte.
15. Scrie-ne despre o carte foarte buna dupa care s-a facut o ecranizare(film sau serial) slaba si care crezi ca au fost motivele care au dus la asta.
16. Scrie despre un film(poate fi si serial) care este mai bun decat cartea ce sta la baza lui si povesteste putin despre ce e vorba in el.
17. Un personaj dintr-o carte vs. acelasi personaj, dar in film. Asemanari si deosebiri. (de exemplu: Elena din TVD vs. Elena din Jurnalele vampirilor-cartile)
18. De unde achizitionezi majoritatea cartilor pe care le citesti?(le cumperi, le imprumuti de la prieteni/biblioteci, etc)
19. Ai 80 de ani si sute de carti intr-o uriasa biblioteca. Insa din nefericire, toata lumea citeste acum e-book-uri, copiii si nepotii nu sunt interesati sa primeasca aceasta comoara a ta drept mostenire. Ce faci cu ele?
20.Este ziua ta si cineva se ofera sa iti faca un tort sub forma de carte, care sa reprezinte in amanunt o coperta a unei carti favorite. Ce carte alegi?
21. Ti-ar placea sa lucrezi intr-o librarie? Argumente pro si contra.
22. Exisra vreo melodie care te-a inspirat sa scrii o poveste/poezie/fanfic? Daca da, posteaza melodia si vorbeste-ne putin atat despre cum te-a inspirat, cat si despre ce se intampla in poveste.(daca e vorba de o poezie, posteaz-o in intregime)
23. Ti se ofera sansa sa publici o carte. O vei publica sub un pseudonim sau cu numele tau? De ce?
24. Care a fost motivul pentru care te-ai gandit sa infiintezi un blog dedicat cartilor si cititului? Ai reusit sa atingi tintele propuse?
25. O carte de citit intr-o zi ploaiasa si o carte de citit pe plaja. Spune-ne de ce le-ai ales si despre ce e vorba in ele.
26. Iti cumperi o carte nou-aparuta si realizezi ca seamana in proportie de 90% cu o poveste scrisa de tine si postata pe internet. Cum reactionezi?
27.Creaza ceva dragut/amuzant din carti. O casuta, un pod, orice iti vine in minte, dar ai grija sa nu strici cartile.. Fa o poza si posteaz-o.
28.Ti s-a intamplat vreodata sa visezi unul sau mai multe personaje dintr-o carte? Daca da, povesteste-ne visul. Daca nu, pe cine ti-ar placea sa visezi si de ce?
29. Fa o lista (sau o compunere) cu cateva lucruri importante pe care le-ai invatat din carti(de beletristica)
30. Iti multumim pentru timpul dedicat pentru a raspunde la intrebarile noastre. Acum, la final, alege blogul/adminul ale carui raspunsuri la 31 days writing about books ti-au placut cel mai mult.




2 comentarii:

Alle. spunea...

Accept leapsa :) sunt deja experta in 30 days challenge-uri :)) Multumesc ca v-ati gandit la mine!

Krisz spunea...

O sa facem si noi leapsa. Numai sa terminam intai si noi BLC-ul ca sa nu le incurcam :))