duminică, 21 octombrie 2012

Calm, my friend, ca nu ne vede nimeni


Articol scris in cadrul concursului SuperBlog 2012

Un loc de joacã pentru copii supravegheat cu o camerã IC-7100 cu tehnologie Edimax Plug-n-View: intrã primul copil, un bãieţel de vreo cinci ani, se uitã în jur, constatã cã nu îl vede nimeni, îşi ia vitezã şi se aruncã în modul. Modulul este practic locul de joacã, include piscina cu bile şi topoganul.(foto)
Ȋncepe sã se joace, sã arunce cu bile. La un moment dat se loveşte de tavanul modulului, care e oricum moale. Plânge, dar observã cã nu îl vede nimeni, aşa cã îşi şterge lacrimile şi se întoarce la joacã.

Mai vin încã doi copii, frate şi sorã, bãiatul are cam şapte ani, iar fata, patru. Se uitã în jur, îl observã pe celãlalt şi merg sã se joace. Se împrietenesc repede cu bãieţelul care venise primul şi se joacã împreunã. Gãsesc în modul o minge mare şi încep sã o arunce afarã, apoi o pun pe fetiţã sã o aducã înapoi. Acţiunea se repetã de câteva ori, iar fetiţa de fiecare data aduce mingea înapoi, fericitã cã poate ajuta.


La un moment dat, bãiatul cel mare loveşte cu mingea foarte tare şi nimereşte un ghivechi de pe pervaz, care cade pe jos, împrãştiind pãmântul pe podea.
Fetiţa fuge şi se ascunde printre bile, speriatã, cu toate cã nu a fost vina ei. Cei doi bãieţi se uitã în jur sã vadã dacã vine cineva, apoi se duc la ghiveci şi încep sã adune pãmântul cu mâinile şi sã îl punã înapoi în ghiveci. O parte a ghiveciului s-a spart, aşa cã ei merg şi iau lipiciul din camera alãturatã, îl toarnã pe tot peste partea de ghiveci spartã, apoi încearcã sã îl lipeascã.

Bãiatul cel mic se şterge pe frunte la un moment dat, cu mâinile pline de pãmânt şi lipici. Cel mare râde cã s-a murdãrit pe faţã, apoi realizeazã cã şi el e la fel de murdar pe mâini şi se şterge pe haine.
Apare supraveghetorul, care vãzuse cele întâmplate pe telefon smart cu aplicatia EdiView. Bãieţii stau lângã pervaz astfel încât sã acopere ghiveciul spart de pe pervaz. Supraveghetorul îi întreabã ce s-a întâmplat.
Fetiţa, care în tot acest timp statuse ascunsã printre bile, scoate capul din modul, iar bãieţii spun în acelaşi timp:
-Ea e de vinã!

Niciun comentariu: